Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un deputat ucrainean de origine română pe lista neagră a regimului de la Kiev

© Sputnikсайт Миротворец
сайт Миротворец  - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Abonare
Parlamentarul ucrainean de origine română, Gheorghe Mazurașu, ales la Cernăuți, a fost inclus pe lista neagră a deja celebrului site ucrainean ”Mirotvoreț”.
BUCUREȘTI, 27 apr -Sputnik. După senatorul Diana Șoșoacă, un alt român se găsește pe „lista neagră” a regimului Zelenski de la Kiev. De data aceasta românul este cetățean și demnitar ucrainean: Gheorghe Mazurașu.
Platforma „Mirotvoreț” s-a adresat oficial autorităților de aplicare a legii din Ucraina, cerând ca deputatul Mazurașu să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale „îndreptate împotriva securității naționale a Ucrainei”, precum și pentru alte acuzații grave.
Site-ul a prezentat ca „probe” proiectele de lege propuse de parlamentar privind „acordarea dreptului ofițerilor de a împușca soldații fără proces și investigații judiciare; restricționarea utilizării limbii ucrainene în sectorul de servicii; discriminarea reprezentanților comunității LGBTQ; permiterea cetățenilor ucraineni obligați să servească în armată să călătorească în străinătate în cazul în care aceștia plătesc o sumă mare de bani statului și multe altele”.
„Mirotvoreț” consideră că propunerile legislative înaintate de parlamentar încalcă grav Constituția Ucrainei și subminează stabilitatea socio-politică a țării.
Compania Interstatală TV și Radio (MTRK) „Mir” - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Analize și opinii
În joc sunt milioane: TV ”Mir”a acționat în judecată Ministerul Finanțelor al Moldovei
Fluxul de știri
0