Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Summitul Comunității Politice Europene va avea loc la Castel Mimi

Castel Mimi - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Abonare
Summitul Comunității Politice Europene de la 1 iunie va avea lo la Castel Mimi din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. În cadrul acestui aveniment care se anunță a fi unul de calibru internațional vor participa 50 de șefi state și guverne, dar și oficiali ai Uniunii Europene.
„La 1 iunie, în satul Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi, țara noastră va avea onoarea, pentru prima dată, să găzduiască aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene”, a declarat Maia Sandu.
Președintele mai spune că datorită acestui summit, dintr-o zonă gri și necunoscută multora, Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei.
Șeful statului a mai spus că o parte din cheltuielile pentru organizarea Summitului Comunității Politice Europene vor fi suportate de Guvern, dar fără a oferi o cifră. Președintele a anunțat că suma va fi făcută publică mai târziu.
„Acest Summit va fi finanțat din bugetul de stat. O parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene”. a menționat șefa statului.
Sandu mai precizează că Republica Moldova lucrează cu instituțiile de securitate ale altor state în vederea respectării procedurilor și protocoalelor de securitate ale statelor din care pe 1 iunie în țara noastră vor ajunge liderii acestora și șefii de guverne ale țărilor respective.
„Măsurile de securitate vor fi adoptate treptat. Cu cât ne apropiem de eveniment aceste măsuri vor deveni cât mai cuprinzătoare. Între timp încercăm să reducem efectele pentru cetățeni ale acestor măsuri”, a declarat Maia Sandu
Fluxul de știri
0