Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Șeful SA „Moldovagaz”: Revizuirea tarifelor la gaz este imposibilă acum

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Vadim Ceban
Abonare
SA „Moldovagaz” a precizat că nu se va adresa acum către ANRE cu solicitarea de revizuire a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali.
CHIŞINĂU, 27 apr – Sputnik. Tariful la gaze pentru consumatorii finali nu poate fi redus din cauza abaterilor tarifare negative acumulate pe parcursul anului trecut si a instabilității pieței energetice. Acest lucru a fost declarat de șeful SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.
„Consider că este necesar să subliniez încă o dată că tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali nu depind de dorința/nedorința companiei furnizor”, a scris Ceban pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, toate calculele cu privire la tarife sunt făcute de companie în strictă conformitate cu prevederile Metodologiei speciale a autorității naționale de reglementare în domeniul energeticii.
„În prezent, din cauza abaterilor tarifare acumulate pe parcursul anului trecut, a instabilității pieței energetice, precum și a unei posibile ajustări în următoarele luni a tarifelor de distribuție... nu putem să ne adresăm către ANRE cu solicitarea de revizuire a tarifului la gaze pentru consumatorii finali”, a declarat șeful „Moldovagaz”.
Fluxul de știri
0