Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Chișinăului riscă să fie decăzut din funcția de edil al municipiului

© Sputnik / OsmatescoПресс-конференция лидера партии MAN Иона Чабана
Пресс-конференция лидера партии MAN Иона Чабана - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Abonare
ANI anunță că a emis un act de constatare pe numele unui primar care a admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Primarul Chișinăului riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică cu excepția celor elective timp de 3 ani. Informația a fost confirmată de ANI.
Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare pe numele lui Ion Ceban. Potrivit actului, edilul a admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 621 mii de lei pentru anii 2017-2019”, este precizat în comunicatul ANI.
Potrivit instituției, controlul s-a efectuat și pe numele membrilor familiei lui Ceban. Totodată, ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Politică
Ceban acuză: Guvernul Recean nu achită salariile pentru asistenții personali
Fluxul de știri
0