Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentru că se teme de alegeri, Maia Sandu dă vina pe Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Maia Sandu
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat joi Rusia de amestec în afacerile interne ale ţării, demonstrându-și încă o data frica de alegeri, de data aceasta fiind în vizor alegerile din Găgăuzia
BUCUREŞTI, 27 apr - Sputnik. Maia Sandu se așteaptă la un rezultat nefavorabil pentru ea în alegerile de dumincă din Găgăuzia, motiv care ea acuză că mai mulţi dintre candidaţi sunt agenţi ruşi.
Panica e mare în rândurile autorităților moldovene, de vreme ce, în urmă cu câteva zile, au interzis accesul unei delegaţii ruse în regiunea Găgăuzia care îşi va alege duminică şeful executivului local.
Delegaţia era condusă de Rustam Minihanov, guvernator al regiunii Tatarstan din Rusia.
„Vedem o interferenţă deschisă, el se îndrepta spre Găgăuzia pentru a sprijini unul dintre candidaţii în alegeri. Din păcate, numeroşi candidaţi de acolo sunt agenţi ai Rusiei şi nu politicieni care vor să lucreze pentru binele poporului găgăuz”, a vrut Maia Sandu să își acopere dinainte înfrângerea în cazul acestor alegeri.
Moscova respinge acuzaţia că se amestecă în problemele interne ale Republicii Moldova. Marţi, Rusia a anunţat expulzarea unui diplomat moldovean ca măsură simetrică după expulzarea, săptămâna trecută, a unui diplomat rus de la Chişinău.
Fluxul de știri
0