Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a comentat convorbirea telefonică dintre Zelenski și Xi Jinping

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Abonare
Zakharova consideră că Ucraina nu va putea percepe în mod adecvat apelurile la pace din partea Chinei.
CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Moscova remarcă disponibilitatea Beijingului de a stabili procesul de negocieri, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, comentând convorbirea telefonică dintre președintele RPC, Xi Jinping, și Vladimir Zelenski.
"Remarcăm disponibilitatea părții chineze de a depune eforturi pentru stabilirea procesului de negocieri. Vedem o consonanță largă a abordărilor noastre de principiu cu prevederile documentului respectiv de poziție, publicat de MAE al RPC pe 24 februarie", a declarat Zaharova, comentariul ei a fost publicat pe site-ul MAE al Federației Ruse.
În același timp, ea a menționat că „problema nu constă în lipsa unor planuri bune”. „Deocamdată, regimul de la Kiev demonstrează o respingere a oricăror inițiative sănătoase îndreptate spre reglementarea politică și diplomatică a crizei ucrainene, iar un eventual acord privind negocierile este condiționat de ultimatumuri cu cerințe vădit nerealiste. Autoritățile ucrainene și curatorii lor occidentali și-au demonstrat deja capacitatea de a pune capăt oricăror inițiative pașnice... Prin urmare, orice apeluri la pace este puțin probabil să fie percepute în mod adecvat de marionetele controlate de Washington”, a adăugat ea.
Fluxul de știri
0