Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost ofiţer american: ce se va întâmpla în Ucraina

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISScott Ritter
Scott Ritter - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Scott Ritter
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și guvernul său nu vor exista până la sfârșitul conflictului, iar toate contractele de la Kiev cu companii americane vor fi anulate de Rusia, a declarat fostul ofițer de informații al Corpului Marin al SUA, Scott Ritter.
Bruxelles, 27 apr – Sputnik. Fostul ofițer de informații al Corpului Marin al SUA, Scott Ritter, a făcut previziuni despre ce se va întâmpla în Ucraina.
„Guvernul ucrainean nu va exista până la sfârşitul războiului. Conducerea rusă nu va prelua datoriile şi contractele autorităţilor nelegitime care nu mai există”, a fost reacţia lui Scott Ritter la întrebarea dacă giganții de investiții precum BlackRock vor păstra contractele pentru restaurarea Ucrainei după încheierea ostilităților. Potrivit ofițerului, Moscova nu își va vinde niciodată terenul unor astfel de companii străine.
In decembrie 2022, liderul ucrainean a convenit cu corporația americană BlackRock să coordoneze eforturile investiționale pentru restabilirea republicii.
Jurnalistul Tucker Carlson a remarcat că autoritățile americane, finanțatorii și industriașii sunt interesați să continue ostilitățile din cauza lăcomiei. Astfel, compania BlackRock, fără ezitare, numește conflictul o „mare oportunitate” de a transforma Ucraina într-o „fortăreață a capitalismului”, iar CEO-ul băncii Goldman Sachs consideră reconstrucția acesteia „un bun stimulent economic pentru venituri reale și investiții reale”, mai amintea Carlson.
Fluxul de știri
0