Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bloomberg: Strategia europeană pentru reducerea dependenței de gazul rusesc a eșuat

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaHub de gaze din Europa Centrală în Baumgarten
Hub de gaze din Europa Centrală în Baumgarten - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Hub de gaze din Europa Centrală în Baumgarten
Abonare
Eforturile Europei de a dezvolta rapid ferme eoliene în larg pentru a reduce dependența de gazele naturale rusești sunt un eşec, potrivit Bloomberg.
BUCUREŞTI, 27 apr – Sputnik. Planul Uniunii Europene privind compensarea renunţării la gazele rusești prin soluţia energiei eoliene suferă un eșec, consideră Bloomberg.
Agenția a amintit că, în urmă cu aproape un an, Germania, Belgia, Olanda și Danemarca au publicat o declarație prin care au menţionat planul accelerării construcției de turbine eoliene în larg, care să ajungă la capacitatea 65 de gigawaţi până în 2030, sau de aproximativ cinci ori mai mult decât cantitatea desfășurată astăzi. Regatul Unit prevede 50 de gigawaţi suplimentari de parcuri eoliene în largul coastelor sale.

Rezultate dezamăgitoare

Însă rezultatele analizei privind activitatea energiei eoliene indică, totuși, că acest obiectiv nu va fi atins.
„Una dintre îngrijorările mele este că nu avansăm destul de repede. Nu ne vom atinge obiectivele pentru 2030”, a declarat Rasmus Errboe, șeful Europa pentru Orsted A/S, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene offshore de pe continent, relatează Sputnik France.
Analiștii Bloomberg prevăd că cele cinci țări menționate mai sus vor ajunge la aproximativ 88 de gigawaţi combinați până la sfârșitul deceniului, însemnând la aproximativ trei sferturi din obiectivele lor declarate.
Fluxul de știri
0