Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zeci de țări, interesate de proiectul Rosatom privind centralele nucleare plutitoare

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaEmblema corporației rusești ”Rosatom”
Emblema corporației rusești ”Rosatom” - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Zeci de țări s-au arătat interesate de proiectele companiei nucleare ruseşti de stat Rosatom privind centralele nucleare plutitoare (NPP), a declarat luni șeful Rosatom, Alexei Likhachev.
BUCUREŞTI, 25 apr – Sputnik.„Există zeci de țări [interesate de proiectele Rosatom privind NPP-urile plutitoare], iar acestea sunt țări foarte diferite ... de exemplu, Brazilia, Argentina”, a declarat Likhachev la maratonul educaţional federal Znanie („Cunoștințe”), relatează Sputnik Internaţional.
Rosatom dezvoltă proiecte de NPP plutitoare care sunt adaptate climei și mediului din anumite zone, a adăugat șeful corporației.
„Primul și principalul obiectiv pe care îl realizăm rămâne ordinul de apărare a statului. L-am îndeplinit mereu 100%. Cred că înțelegeți că volumul de muncă a crescut în ultimele luni, dar facem față acestui lucru”, a declarat Likhachev.
Rosatom a modernizat capacitățile de apărare ale Rusiei, participând și la fabricarea armelor convenționale, a spus directorul general.
Rusia dezvoltă activ tehnologia NPP-urilor plutitoare. În 2020, țara a comandat prima centrală nucleară termică plutitoare industrială din lume, Akademik Lomonosov, concepută pentru a furniza energie electrică suplimentară unora dintre cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei.
Fluxul de știri
0