Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria nu este de acord să se impună nicio sancțiune împotriva energiei nucleare rusești

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Ungaria nu va fi de acord nici măcar cu o impunere parțială de sancțiuni împotriva sectorului energetic nuclear rusesc.
BUCUREŞTI, 25 apr – Sputnik.Ungaria nu va fi de acord nici măcar cu o impunere parțială de sancțiuni împotriva sectorului energetic nuclear rusesc, cum au propus statele baltice, a declarat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.
Ministrul Afacerilor Externe din Lituania, Gabrielius Landsbergis, a propus săptămâna trecută să se impună treptat sancțiuni împotriva companiei ruseşti de stat din domeniul nuclear Rosatom sau să se impună sancţiuni împotriva Rusiei în domeniul energiei nucleare, dar să se acorde doi ani pentru finalizarea contractelor, inclusiv pentru construcția de noi unități ale centralei nucleare Paks-2 din Ungaria.
„Dacă ar fi luată o decizie de a se impune sancțiuni în sfera nucleară, ar însemna că securitatea privind furnizarea de energie către un stat membru al UE, Ungaria, ar deveni imposibilă în perioada următoare ... Colegii mei din statele baltice au întrebat dacă este posibil (...) să impunem sancțiuni uşoare împotriva energiei nucleare [ruseşti] - nu, nu putem. Nu putem [impune] parțial [sancţiuni]”, a subliniat Szijjarto, citat de Sputnik Internaţional.
Fluxul de știri
0