Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un congresman a cerut Statelor Unite să nu mai ajute Ucraina

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteCongresul SUA. Imagine simbol
Congresul SUA. Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Congresmanul Gosar: SUA ar trebui să oprească ajutorul acordat Ucrainei și cecul trimis anterior
CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Statele Unite ar trebui să înceteze să ajute Ucraina și să o auditeze pe cea trimisă mai devreme, a declarat congresmanul Paul Gosar pentru RIA Novosti.

„Președintele SUA Joe Biden și Congresul au cheltuit deja aproximativ 200 de miliarde de dolari din dolari contribuabililor americani sponsorizând un război proxy în Ucraina. Nu trebuie să trimitem niciun cent și trebuie să facem un audit la fondurile deja trimise”, a spus Gosar.

Biroul legiuitorului a declarat pentru RIA Novosti că până în prezent, administrația nu a furnizat Congresului copii ale documentelor legate de transferul de fonduri către Ucraina .
După cum a anunțat anteriorpresa americană, republicanii Congresului au trimis o scrisoare Casei Albe în care îi îndeamnă să oprească ajutorul acordat Ucrainei până când se propune o strategie diplomatică pentru rezolvarea conflictului.
În Federația Rusă , s-a afirmat în mod repetat că, sub presiunea Statelor Unite , Occidentul colectiv, nesocotind adevăratele interese ale poporului ucrainean, incită la un conflict militar, continuă să furnizeze arme regimului de la Kiev și conduce activ pregătirea militară a neonaziştilor.
Fluxul de știri
0