Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Răspuns la rusofobie: mai mulți oficiali moldoveni au interdicție de a intra în Rusia

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы
Заседание парламента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Ambasadorul Moldovei la Moscova a fost anunțat că mai mulți oficiali moldoveni au interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Mai multor oficiali moldoveni le va fi interzis accesul pe teritoriul Federației Ruse. Despre aceasta a fost anunțat ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, care a fost chemat în această dimineață la ministerul rus de Externe.
Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse anunță că acesta este un răspuns la declarațiile anti-ruse venite de la Chișinău, dar și aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale Uniunii Europene, ai căror subiecți sunt cetățeni ai Federației Ruse.
Ambasadorului Lilian Darii i-a fost înmânată o notă de protest „în legătură cu acțiunile neprietenești ale Chișinăului în adresa Moscovei”.
La ieșirea din sediul Ministerului rus de Externe Lilian Darii a declarat în fața reporterilor, care l-au întrebat despre ce a discutat cu diplomații ruși:
„Există o rutină diplomatică, uneori trebuie să discuți unele probleme, astăzi a fost o astfel de zi”.
El s-a arătat încrezător că „ne îndreptăm cu toții către pace și bunăstare”.
Fluxul de știri
0