Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Lumea s-a apropiat de o linie periculoasă

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Lavrov: lumea, la fel ca în anii Războiului Rece, s-a apropiat de o linie periculoasă, dar poate chiar și mai periculoasă.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Lumea, ca și în anii Războiului Rece, s-a apropiat de o linie periculoasă, dar poate chiar și mai periculoasă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Noi iarăși, ca și în anii Războiului Rece, ne-am apropiat de o linie periculoasă, sau poate chiar și mai periculoasă. Situația este agravată de pierderea încrederii în multilateralism, când agresiunea financiară și economică a Occidentului distruge beneficiile globalizării, când SUA și aliații lor renunță la diplomație și cer clarificarea relațiilor „pe câmpul de luptă”. Toate acestea se întâmplă în incinta ONU, create pentru a preveni ororile războiului. Vocile forțelor responsabile, integre, chemările la înțelepciune politică, la reluarea culturii dialogului sunt înăbușite de cei care au adoptat cursul spre subminarea principiilor fundamentale ale comunicării interstatale”, a declarat Lavrov în luarea sa de cuvânt la ședința Consiliului de Securitate al ONU, dedicată multilateralismului eficient și protecției principiilor Cartei ONU.
El a îndemnat să se ”revină la izvoare” – respectarea scopurilor și principiilor Cartei ONU „în toată diversitatea și interconexiunea lor”.
Fluxul de știri
0