Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Energocom, acuzat în România de manipularea opiniei publice

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaПодстанция "Летово"
Подстанция Летово - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Bursa Română de Mărfuri acuză compania "Energocom" că ar manipula opinia publică Moldova despre prețul real al resurselor energetice.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Bursa Română de Mărfuri acuză compania de stat moldovenească "Energocom" că aceasta ar manipula opinia publică Moldova despre prețul real al resurselor energetice achiziționate.
E vorba despre o informație recentă difuzată de "Energocom" despre achiziția în regim de testare a gazelor și energiei electrice din Grecia și Bulgari.
Bursa Română de Mărfuri: „Suntem de părere că datele publicate privind prețurile de achiziții induc în eroare publicul și populația Republicii Moldova cu privire la prețul final al gazelor naturale și oportunitățile reale oferite, pe viitor, pentru operațiunile de cumpărare/vânzare prin intermediul BRM. În acest sens, considerăm inoportună comparația celor două nivele de preț și confuzia creată în jurul acestora, deoarece consumatorii finali vor beneficia de un preț final mai mic în cazul achizițiilor de gaze naturale de la BRM, ceea ce poate fi considerat un avantaj major în contextul securității energetice a Republicii Moldova și implicit, pentru plata unui preț mai mic pentru consumatorii finali".
Fluxul de știri
0