Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dovada că Putin avea dreptate cu privire la sorgintea bolșevică a Ucrainei de astăzi

© POOL / Accesați arhiva multimediaПослание президента РФ Владимира Путина Федеральному собранию
Послание президента РФ Владимира Путина Федеральному собранию - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Ministerul ucrainean al Culturii a dispus ca unul dintre imobilele Lavrei Kiev-Pecersk să fie luat de la mănăstire și să fie predat rezervației culturale.
Anunțul respectiv a fost afișat pe ușile Catedralei Tuturor Sfinților Cuvioși din Lavra Pecerska.
Anterior, comisia Ministerului ucrainean al Culturii, în prezența poliției, a sigilat una dintre clădirile Lavrei, iar șeful ministerului a propus amplasarea unui centru de reabilitare pentru militari sau a unui centru de meșteșugari populari în incinta acesteia.
Această intenție trădează sorgintea cominternistă, nebolșevică și antihristică a regimului de la Kiev.
Noi cu toții (dar dacă nu noi, atunci părinții și buneii noștri) ținem minte cum regimul bolșevic a închis bisericile și mănăstirile, iar multe dintre imobilele acestora au fost transformate în depozite, grajduri, spitale de psihiatrie și cluburi de distracție pentru tineretul leninist.
Gestul de astăzi al regimului de la Kiev, prin care a anunțat că intenționează să transforme un obiectiv al Catedralei Tuturor Sfinților Cuvioși din Lavra Pecerska în centru de reabilitare pentru militari sau în centru de meșteșugării populare, confirmă odată-n plus și faptul că liderul rus Vladimir Putin avea dreptate atunci când afirma că Ucraina de astăzi este de sorginte bolșevică, comunistă.
Pe 22 februarie 2022, exact cu două zile de începerea operațiunii speciale din Ucraina, liderul rus declara:
“[…] Ucraina de astăzi a fost formată complet și pe deplin de Rusia, mai exact de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început practic imediat după revoluția din anul 1917, mai mult, Lenin și asociații lui au făcut acest lucru într-un mod destul de brutal în raport cu Rusia însăși – din contul separării, înstrăinării unei părți a teritoriului ei istoric. Desigur, nimeni nu a solicitat opinia milioanelor de oameni care locuiau acolo”, a spus Putin.
Amintim că în acel istoric discurs Putin a amintit că teritorii istorice românești (ca și rusești, poloneze și maghiare) se află în componența Ucrainei de astăzi.
“După care, în ajunul și după Marele Război Mondial, deja Stalin a alipit la URSS și a transmis Ucrainei unele pământuri care până atunci aparțineau Poloniei, României și Ungariei. În același timp, în calitate de un fel de compensație, Stalin i-a dat Poloniei o parte din teritoriile germane strămoșești, iar în anul 1954 Hrușciov, din motive neclare, i-a luat Rusiei Crimeea și de asemenea i-a dăruit-o Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice”, a afirmat Putin.
Fluxul de știri
0