Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cioloș cere închiderea România TV așa cum a fost interzisă în Moldova

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDacian Cioloș
Dacian Cioloș - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Europarlamentarul Dacian Cioloș revine cu un mesaj prin care spune că ”Ticăloșia România TV cere un comportament exemplar: închiderea acestei stații TV”
BUCUREŞTI, 25 apr – Sputnik. Dacian Cioloș a lansat un nou atac la România TV, el scriind pe contul său de socializare că în lumina ultimelor evenimente, observă că Opoziția politică din România nu reușește să funcționeze nici corect, nici eficient.
”Pot să înțeleg că există diferențe de poziționare între noi, însă nu înțeleg această tăcere asurzitoare în acest caz extrem de grav. Sper că liderii partidelor de opoziție nu așteaptă să treacă furtuna, să poată merge din nou în studiourile unei televiziuni care a încălcat orice limite profesionale, etice, morale și de bun-simț”, face el trimitere la România TV.
Cioloș acuză clasa politică din România, Putere și Opoziție, că a girat ani în șir comportamentul acestei televiziuni prin prezența la acest post și finanțarea lui.
”Să fim cinstiți cu noi înșine: România TV este un instrument de intimidare și propagandă, construit de politicieni interesați să influențeze jocul politic în direcțiile dorite de ei. Instrument finanțat cu foarte mulți bani publici, în funcție de interesele politice. Nu este o instituție de presă, iar mulți dintre cei care lucrează acolo și apar în studiouri nu sunt jurnaliști, chiar dacă încearcă să pretindă că ar fi”, și-a continuate el atacul.
Cioloș acuză România TV că ”este afacerea unui infractor periculos, dat în urmărire generală, un individ care a fugit într-o țară prorusă unde se adăpostește de lege și pușcărie. Oamenii care i-au construit acest instrument de intimidare au sprijinit apariția și dezvoltarea AUR, un partid politic extremist prorus care, pentru prima dată, este capabil să amenințe traseul european al României. O parte dintre ei consiliază conducerea PSD, care se folosește de acest post pentru a-și intimida contracandidații politici”.
De altfel, Cioloș spune că guvernul proeuropean de la Chișinău a interzis difuzarea RTV în Republica Moldova pentru propagandă prorusă și că închiderea RTV nu este despre presă, este despre libertate și democrație, răstoarnă europarlamentarul argumentele, motivând cenzura prin libertate.
”Invit toți liderii politici din opoziție să se alăture acestui demers de a cere ridicarea licenței de emisie a România TV. Nu într-un demers abuziv, de suprimare a unei instituții de presă, ci legal, cu exemple și argumente solide, care demonstrează că avem de-a face cu un instrument politic de dezinformare, manipulare și intimidare, deghizat în instituție de presă”, cere Cioloș închiderea televiziunii respective.
Fluxul de știri
0