Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine sunt oficialii moldoveni care au interdicție de a intra în Rusia

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Unul dintre demnitarii moldoveni care au interdicție de a intra în Rusia ar fi consulul moldovean la Moscova, precum și unii miniștri și deputați.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Consulul Republicii Moldova la Moscova ar fi declarat persona non grata, scrie presa rusă. Totodată, se spune că ministrului de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco și deputaților PAS Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp li s-a pus interdicția de a intra în Federația Rusă.
Oazu Nantoi deja a comentat includerea sa în lista de sancțiuni a Rusiei:
„Nimic nou. Este un semn de slăbiciune din partea Federației Ruse, care pierde ultimele poziții aici, în Republica Moldova. Și un semn de impotență, dacă îmi permiteți, deoarece în arsenalul Rusiei au rămas numai asemenea instrumente”, susține Nantoi.
El a mai spus că soția sa s-a născut la Chișinău, dar părinții ei s-au născut în Federația Rusă.
„E neplăcut omenește, pur și simplu psihologic, dar ținând cont de degradarea situației Federației Ruse, asta e logic și eu personal de mulți ani nu am niciun fel de iluzii privind posibilitatea turismului meu personal în Federația Rusă”, a declarat Oazu Nantoi.
Ministrul moldovean de Externe Nicu Popescu a declarat în legătură cu această decizie a Moscovei:
„Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova”. ca și în alte situații el nu și-a argumentat acuzațiile.
Totodată, la această oră el nu cunoaște cine sunt oficialii cărora li se interzice accesul pe teritoriul Rusiei.
Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău a declarat că așteaptă detalii cu referire la deciziile anunțate în această dimineață de ministerul rus de Externe
Fluxul de știri
0