Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Moldovei în Rusia a fost convocat la MAE rus

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaMinisterul Afacerilor Externe al Rusiei
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Abonare
Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova în legătură cu expulzarea de către Chișinău a unui diplomat rus.
CHIȘINĂU, 25 aprilie - Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darius, a fost chemat la Ministerul rus de Externe din cauza expulzării de către Chișinău a unui diplomat rus, transmite RIA Novosti.
După o scurtă ședere în departamentul diplomatic, Darius a părăsit clădirea Ministerului de Externe, spunând că „întâlnirea a fost constructivă”.
Decizia de a declara pe unul dintre reprezentanții ambasadei Rusiei în Moldova persona non grata și de a-l expulza din țară a fost luată de departamentul diplomatic al Republicii Moldova pe 19 aprilie.
Anterior, ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost chemat la MAEIE după incidentul cu refuzul de intrare în țară a șefului Tatarstanului, Rustam Minnikhanov.
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova a spus că în cadrul conversației de la MAE, partea rusă și-a exprimat nedumerirea față de această poziție, a cerut lămuriri, dar „nu a primit un răspuns clar”. Şeful Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, care se îndrepta pe 17 aprilie spre Găgăuzia pentru Congresul Internaţional al Diplomaţiei Populare „Prietenia Popoarelor – 2023”, i s-a interzis intrarea în Moldova.
Fluxul de știri
0