Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Misiunea rusă la ONU a comentat refuzul SUA de a elibera vize jurnaliştilor

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Abonare
Misiunea Rusiei la ONU: Statele Unite au incalcat obligatiile refuzand sa elibereze vize jurnalistilor
CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Rusia se așteaptă ca conducerea ONU și structurile internaționale relevante să ia măsurile necesare în legătură cu eșecul SUA de a elibera vize jurnaliștilor ruși care trebuiau să-l însoțească pe ministrul de externe Serghei Lavrov în călătoria sa la New York, se arată în mesajul Misiunii Permanente a Rusiei la ONU.
„Sperăm că conducerea ONU și structurile internaționale relevante vor acorda atenția cuvenită acestei situații scandaloase și vor lua măsurile necesare împotriva contravenitorului”, se spune în comentariu.
„Iată încă o încălcare a obligațiilor sale în temeiul Acordului privind organele centrale ale ONU, Statele Unite au refuzat vizele jurnaliștilor ruși care trebuiau să-l însoțească pe ministrul de externe Serghei Lavrov la New York pentru a participa la evenimente cheie sub președinția rusă a Consiliului de Securitate al ONU, în același timp, toate formalitățile și termenele relevante, inclusiv disponibilitatea acreditării ONU, au fost respectate de reprezentanții presei ruse.
In comentariu se menționează că Federația Rusă consideră acest pas ca o altă nerespectare a SUA față de dreptul internațional. Refuzarea admiterii la evenimentele ONU pentru jurnaliştii ruşi arată încă o dată adevărata atitudine a autorităţilor americane faţă de libertatea de exprimare şi accesul la informaţie, subliniază misiunea permanentă.
Fluxul de știri
0