Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministru turc, acuzaţii grave la adresa SUA

© AP Photo / Khalil HamraMinistrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, în centru, vizitează locul exploziei de duminică pe strada pietonală Istiklal din Istanbul.
Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, în centru, vizitează locul exploziei de duminică pe strada pietonală Istiklal din Istanbul. - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, în centru, vizitează locul exploziei de duminică pe strada pietonală Istiklal din Istanbul.
Abonare
Ministrul turc de interne Suleiman Soylu a acuzat Statele Unite că încearcă să creeze un „stat terorist” lângă Turcia.
BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik Ministrul turc de interne a arătat cum SUA încearcă să creeze un „stat terorist” lângă Turcia
„După evenimentele de la Gezi, Turcia s-a confruntat cu o serie de evenimente care au dus la o reducere a investițiilor. La asta s-a adăugat pandemia. Ne confruntăm cu cel mai mare val de migrație din lume. America vrea să creeze un stat terorist lângă noi. Luăm măsuri de precauție. Am efectuat patru operațiuni majore împotriva acestui lucru”, a spus Soylu într-un interviu pentru CNN Turk.
După atacul terorist de la Istanbul de anul trecut, Soylu a spus că Ankara nu acceptă condoleanțe ale Washingtonului . Ulterior, ministrul turc de interne l-a îndemnat pe ambasadorul SUA să „își ia mâinile murdare de pe țara sa”. De asemenea Soylu, în cadrul unei întâlniri cu tinerii la Istanbul, a spus că SUA „continuă să-și piardă reputația” și întreaga lume „urăște America”, ​​iar Europa este un „pion” al Statelor Unite.
Fluxul de știri
0