Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev a comentat ideea G7 de a interzice exportul de mărfuri în Rusia

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaД. Медведев дал интервью телеканалу "Аль-Джазира"
Д. Медведев дал интервью телеканалу Аль-Джазира - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Abonare
Medvedev: o interdicție totală a exporturilor din țările G7 către Rusia va duce la o întrerupere a acordului cu cereale
CHIȘINĂU, 24 apr-Sputnik. Interdicția totală a țărilor G7 de a exporta către Rusia ar putea duce la o întrerupere a acordului cu cereale, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, pe canalul Telegram .
„În acest caz, pentru ei (membrii clubului informal. — Nr. aprox.), afacerea cu cereale și multe alte lucruri de care au nevoie se vor încheia”, a subliniat el.
Vicepreședintele Consiliului de Securitate a remarcat că inițiativa propusă implică o încetare a importurilor de mărfuri din Rusia în categoriile cele mai sensibile pentru reprezentanții G7 .
Joi, Bloomberg a raportat că țările G7 iau în considerare ideea de a impune o interdicție aproape totală a exporturilor către Rusia. Potrivit agenției, autorii inițiativei au propus trecerea la un regim de sancțiuni, în care importul de mărfuri în țară este interzis implicit.
În acest caz, se formează liste de excepții. Probabil, această listă va include medicamente și produse agricole.
Acordul de cereale, care a fost semnat pe 22 iulie anul trecut de reprezentanții Rusiei, Turciei, Ucrainei și ONU, implică exportul de cereale, alimente și îngrășăminte ucrainene peste Marea Neagră din trei porturi, inclusiv Odesa. Coordonarea traficului de nave este asigurată de Centrul Comun de Coordonare din Istanbul. Din 18 martie 2023, acordul a fost prelungit cu 60 de zile, până pe 18 mai.
Fluxul de știri
0