Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron nu exclude că Le Pen ar să ajungă la putere

© Sputnik / Rodion ProcaЭмануэль Макрон
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Abonare
Macron nu exclude că Marine Le Pen ar putea fi la putere în Franța în patru ani
CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Marine Le Pen, liderul fracțiunii de extremă dreapta Rally National Party din parlamentul francez, ar putea ajunge la putere în țară în patru ani dacă actualul guvern nu știe să răspundă provocărilor și începe să nege realitatea, a anunțat președintele francez Emmanuel. Macron a avertizat .
„Marine Le Pen va veni la putere dacă nu știm să răspundem provocărilor țării și dacă ne dezvoltăm un obicei de a minți sau de a nega realitatea. Dacă renunțăm la situație și spunem „nicio problemă”, cine câștigă? " - a spus Macron într-un interviu pentru ziarul Parisien ca răspuns la întrebarea dacă își poate imagina că Le Pen va ajunge la putere în patru ani.
La sfârșitul lunii martie, Marine Le Pen a spus că nu vrea să fie prim-ministru al Franței, dar nu a exclus posibilitatea de a candida la președinția țării pentru a patra oară în 2027.
Potrivit unui sondaj Elabe publicat la începutul lunii aprilie, Le Pen l-ar depăși pe actualul președinte francez Emmanuel Macron în numărul de voturi dacă alegerile prezidențiale franceze ar avea loc acum.
Fluxul de știri
0