Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia nu va uita sau ierta SUA pentru că nu au eliberat vize jurnaliştilor ruşi

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: Rusia nu va ierta Statele Unite că nu au eliberat vize jurnaliştilor pentru a participa la lucrările Consiliului de Securitate al ONU
CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Rusia nu va uita sau ierta Statele Unite pentru că nu au eliberat vize jurnaliştilor ruşi pentru a participa la lucrările Consiliului de Securitate al ONU, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.
"Desigur, am înțeles cât de celebri sunt colegii noștri americani pentru astfel de lucruri, dar eram sigur că de data aceasta, având în vedere atenția care a fost atrasă asupra comportamentului lor urât, totul va fi diferit. Dar m-am înșelat", a spus diplomatul într-un videoclip publicat pe canalul Telegram al reprezentantului oficial al departamentului, Maria Zakharova .
Potrivit lui, țara, care se autointitulează cea mai puternică, cea mai deșteaptă, cea mai liberă și corectă, s-a năruit.
„În general, ea a făcut ceva stupid, ei bine, și a arătat ce merită cu adevărat jurămintele ei despre protejarea libertății de exprimare, despre accesul la informații și așa mai departe”, a spus Lavrov.
Diplomatul a adăugat că Ministerul de Externe va trebui să lucreze pentru jurnaliştii ruşi cărora nu li s-au eliberat vize americane.
"Încercați să urmăriți ceea ce vom face acolo prin canalele noastre, răspândiți adevărul. Sunt convins că va fi mult mai interesant în toată lumea decât în ​​informațiile presupuse filtrate care sunt dezamăgitoare pe capetele telespectatorii, ascultătorii, cititorii lor de către colegii noștri occidentali”, le-a adresat șeful departamentului.
Astăzi, ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov a calificat neeliberarea de vize pentru lucrătorii mass-media pentru a acoperi activitatea delegației ruse la Consiliul de Securitate al Organizației Mondiale din New York un truc scandalos. Răspunsul către Washington va urma cu siguranță, a subliniat diplomatul.
În aprilie, Rusia prezidează Consiliul de Securitate al ONU. Lavrov este de așteptat să participe la întâlnirile din 24 și 25 aprilie.
Statele Unite au început să elibereze vizele delegației ruse abia la sfârșitul săptămânii trecute. Lavrov a acuzat miercurea trecută Washingtonul că a abuzat grosolan de poziția țării gazdă a sediului ONU și a subliniat că țara nu a eliberat vize tuturor diplomaților.
Partea rusă se confruntă de mulți ani cu dificultăți în obținerea permiselor, în primul rând americane, pentru a lucra în diferite organisme ONU. La sfârșitul lunii martie, primul reprezentant adjunct al Rusiei, Dmitri Polyansky , a declarat că Moscova mizează pe lansarea anticipată a unei proceduri de arbitraj împotriva Statelor Unite pentru a rezolva această problemă. Potrivit acestuia, volumul încălcărilor acordului privind țara gazdă, nu numai în raport cu Rusia, ci și cu alte state, este destul de mare.
Fluxul de știri
0