Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Damascul a cerut despăgubiri Statelor Unite pentru exportul ilegal de petrol sirian

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaPortrait of President Bashar al-Assad on the Bank of Syria building in Damascus.
Portrait of President Bashar al-Assad on the Bank of Syria building in Damascus. - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Abonare
Ministerul sirian de Externe condamnă acțiunile SUA de jefuiere a resurselor de hidrocarburi ale țării și cere despăgubiri pentru exportul ilegal de petrol
CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Siria face apel la comunitatea internațională să pună capăt jefuirii sistematice a resurselor sale naturale de către Statele Unite și grupările paramilitare aservite, a declarat Ministerul de Externe al țării.
„Siria condamnă acțiunile forțelor de ocupație ale SUA și cere compensații pentru prejudiciul economic cauzat ca urmare a exportului ilegal de petrol din câmpurile din nord-estul țării”, anunță agenția de presă SANA, care citează un comunicat emis de Ministerul de Externe al Siriei.
„Jefuirea de resurse naturale ce aparțin poporului sirian este contrară dreptului internațional umanitar, care în consecință provoacă sărăcirea și suferința cetățenilor”, se subliniază în comunicat.
Potrivit Ministerului de Externe, pierderile Siriei în sectorul de extracție a petrolului și gazelor naturale la sfârșitul anului 2022 s-au ridicat la 107,1 miliarde de dolari.
Începând cu anul 2015, Statele Unite au înființat nouă baze militare în nord-estul țării fiind controlate de detașamente kurde ale mișcării „Forțele Siriei democratice”. Patru dintre ele sunt situate în apropierea câmpurilor petroliere din Deir ez-Zor și încă cinci - în provincia vecină Hasek.
Fluxul de știri
0