Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China acuză SUA de agresiune „științifico -tehnologică”

© AP Photo / Andrew HarnikФлаг США и Китая на стене, архивное фото
Флаг США и Китая на стене, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2023
Abonare
China acuză SUA de agresiune „știință și tehnologie”.Ministerul chinez de Externe a numit controlul SUA asupra exportului de jetoane către China ca fiind „hărțuire științifico -tehnologică”.
CHIȘINĂU, 24 apr- Sputnik. Controlul SUA asupra exporturilor de cipuri către China pentru a limita RPC este un exemplu de agresiune „științifică și tehnologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, într-un briefing de luni.
Anterior, ziarul Financial Times, citând surse, a relatat că autoritățile americane au cerut Coreei de Sud să-și îndemne producătorii de cipuri să nu le vândă pe piața chineză dacă activitățile companiei americane Micron sunt interzise acolo.
Potrivit lui Mao Ning, Statele Unite, pentru a-și menține propria hegemonie și propriul interes, nu ezită să-și forțeze aliații să coopereze cu Statele Unite pentru a-și opri China. Diplomatul a menționat că acest lucru încalcă grav principiile economiei de piață și regulile economice și comerciale internaționale, subminează stabilitatea lanțurilor globale de producție și aprovizionare și, de asemenea, dăunează intereselor companiilor din întreaga lume.
„Acesta este un exemplu de agresiune științifico-tehnologică și protecționism comercial”, a spus ea, adăugând că China se opune.
Vorbind despre verificarea de către China a companiei americane Micron, Mao Ning a remarcat că verificarea securității cibernetice este o practică obișnuită conform legii.
Financial Times a precizat, citând patru persoane familiarizate cu discuțiile dintre Casa Albă și administrația prezidențială sud-coreeană, că SUA a făcut o astfel de solicitare pe fondul vizitei președintelui sud-coreean la Washington pe 24 aprilie. Oficialii americani au cerut Seulului să îndemne marile companii Samsung Electronics și SK Hynix să se abțină de la creșterea vânzărilor către China dacă activitățile Micron acolo sunt interzise, ​​au spus surse. Ambasada Coreei de Sud la Washington și Samsung nu au răspuns solicitărilor de comentarii. SK Hynix a spus că nu a primit o cerere din partea guvernului sud-coreean. De asemenea, Micron a refuzat să comenteze.
Anterior, autoritățile chineze au declarat că vor efectua un audit de securitate cibernetică asupra produselor vândute în țară de producătorul american de cipuri de memorie Micron Technology. Autoritatea Cyberspace din China (CAC) a explicat că mișcarea a fost luată pentru a securiza lanțurile de aprovizionare pentru infrastructura informațională critică, pentru a preveni riscurile ascunse și pentru a asigura securitatea națională.
Înainte de aceasta, la începutul lunii octombrie 2022, Statele Unite au restricționat 28 de companii de tehnologie chineză să acceseze cipuri semiconductoare fabricate folosind tehnologii americane din întreaga lume. Restricțiile se aplică nu numai furnizării întreprinderilor americane, ci și oricărei companii din lume care utilizează tehnologiile semiconductoare americane.
Fluxul de știri
0