România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Maia Sandu, dată de exemplu pentru închiderea televiziunilor suveraniste din România

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2023
Abonare
Mobilizarea anti-România TV a ONG-urilor și influencerilor globaliști și-a luat ca exemplu felul în care Maia Sandu a închis 6 televiziuni în Moldova
BUCUREŞTI, 23 apr - Sputnik. Desantul anti-România TV al ONG-urilor și publicațiilor globaliste și-a ales deja modelul: felul în care președintele Moldovei Maia Sandu a reușit închiderea a șase televiziuni de opoziție din Moldova.
”Soluția este una politică și instituțională, de tipul celei asumate de Maia Sandu la Chișinău, pentru ca manipularea rusească să nu mai intoxice publicul. CNA, Parlament, Guvern, Președinție – toate aceste instituții devin responsabile de ceea ce face România Tv, de umilirea românilor – și a celor cărora le picură otrăvuri în case, și a celor cărora le denigrează demnitatea”, scrie publicația Spotmedia, cunoscută pentru sprijinirea progresismului.
Așadar, Maia Sandu a devenit un model pentru cenzura de la Bucureşti care se grăbeşte să îi imite ”performanțele”.
Primul care a lansat ideea închiderii unei televiziuni incomode pentru globaliști a fost liderul REPER, europarlamentarul Dacian Cioloș, care a spus că ”România TV ar trebui închisă”.
”Toate instituțiile plătite din bani publici pentru a reglementa audio-vizualul românesc sunt plătite degeaba cât timp Romania TV linșează zilnic cetățeni români în suferințe medicale, se face portavoce pentru vocile Rusiei în România și depășește toate limitele libertății de exprimare incitând la ură și discriminare”, a fost mesajul fostului ministru și comisar european.
Culmea este că, în mesajul în care cere închiderea România TV, Dacian Cioloș spune că este ”De ani de zile un apărător al libertății de exprimare, al ziariștilor și al presei libere”. Ca și Maia Sandu, de altfel, nu-i așa?
studioul unui post de televiziune - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2023
România
Pe modelul Moldovei, și în România se pregătește închiderea unui post tv
Mai mult, Dacian Cioloș îi acuză pe politicienii care merg la emisiunile ”acestui post de propagandă rusească” că sunt părtași ”la modul brutal și iresponsabil în care moderatorii România TV au călcat în picioare memoria unei femei în suferință”.
Cioloș se referă la cazul decesului jurnalistei Iulia Marin, care a fost dezbătut pe România TV, mai multe redacții și ONG-uri soroșiste semnând și un apel împotriva România TV.
Deja Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunțat că va analiza în şedinţa din 25 aprilie două emisiuni difuzate de postul România TV, luând în considerare toate sesizările, individuale şi colective, primite din partea publicului şi a membrilor Consiliului.
Fluxul de știri
0