Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

De ce se prelungește criza migrației

© Photo : Hungarian PoliceȘofer moldovean prins cu migranți ilegali în remorca camionului
Șofer moldovean prins cu migranți ilegali în remorca camionului - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2023
Abonare
Eurodeputat maghiar: Criza migrației este prelungită doar de faptul că Parlamentul European continuă să susțină aceleași soluții nefuncționale
BUCUREŞTI, 23 apr – Sputnik. Reprezentantul FIDESZ în Parlamentul European, eurodeputatul ungar Balázs Hidvéghi afirmă că nu se întrevede o îmbunătățire a crizei migrației ilegale pentru că Uniunea Europeană ar continua să susțină aceleași soluții nefuncționale.
Politicianul a subliniat că de opt ani, de la începutul crizei migrației, PE pretinde aceleași soluții nefuncționale: distribuția și determinarea, astfel ca cei care sosesc în Europa să fie cazați obligatoriu de diferite state membre. El a menționat că în Italia a fost declarată stare de urgență din cauza imigranților ilegali, deoarece numărul celor care vin pe țărmurile italiene prin Marea Mediterană a crescut de trei, patru ori mai mult.
Potrivit lui Balázs Hidvéghi, adevărata soluție constă în stoparea traficului de persoane și a tentativelor de intrare ilegală, iar în sensul acesta ”accentul ar trebui pus pe protecția frontierei”. În final s-ar stabili un principiu de bază: că nu se poate veni ilegal în Uniunea Europeană prin încălcarea legii, și dacă cineva ajunge pe căi ilegale, va fi trimis înapoi de unde a plecat.
Hidvéghi a mai spus că mulți oameni intră în UE și rămân aici ca o problemă, iar acest lucru ar trebui remediat, însă partea pro-imigrație a Parlamentului European nu aprobă lucrul acesta și continuă să insiste pentru soluții proaste.
Fluxul de știri
0