Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa poloneză: Polonia a devenit o ţară binaţională

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCURefugiați ucraineni
Refugiați ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2023
Refugiați ucraineni
Abonare
Cotidianul Rzeczpospolita arată că fluxul de refugiați ucraineni a transformat Polonia într-o țară binațională
BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Unul din cele mai mari cotidiene poloneze a publicat un editorial care arată efectul venirii refugiaţilor ucraineni în Polonia, arătând că există posibilitatea unirii dintre Polonia şi Ucraina.
„Dacă va fi o uniune strânsă, o federație, o uniune sau un parteneriat special, timpul va spune. Dar la nivelul societății, acest lucru există deja. Și faptul că Polonia a devenit o țară binațională este doar un fapt”, se arată în editorial pe marginea ideii de a crea un singur stat în viitor.
Potrivit articolului, acum ucrainenii reprezintă mai mult de opt la sută din populația totală a Poloniei. Editorialul a atras atenția asupra faptului că migranții înșiși și statutul lor „s-au schimbat după agravarea conflictului: au devenit mai bogați și mai bine educați.”
„Acest fenomen poate avea atât consecințe pozitive, cât și negative”, se mai arată în editorial.
La începutul lunii aprilie, în timpul unei vizite la Varșovia , președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și- a exprimat speranța că nu vor exista granițe politice sau economice între Ucraina și Polonia în viitor.
Fluxul de știri
0