Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Noile sancțiuni împotriva Rusiei vor lovi economia globală

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2023
Abonare
Peskov a avertizat despre pericolul unei crize economice cauzate de noile sancțiuni împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Interzicerea exportării în Rusia a aproape tuturor mărfurilor, care, posibil, este discutată de țările G7, va lovi economia globală, le-a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.
Anterior, agenția Kyodo, cu referire la surse din cadrul guvernului Japoniei, a comunicat că țările G7 examinează chestiunea impunerii unei interdicții la exportul în Rusia a practic tuturor mărfurilor. Ministrul japonez al Economiei, Yasutoshi Nishimura, s-a abținut de la un răspuns la întrebarea despre „interdicția completă” a exporturilor către Federația Rusă, care ar fi discutată înaintea summitului G7 din luna mai de la Hiroshima. El a făcut trimitere la faptul că „problema are tangențe cu negocierile diplomatice”.
”În orice caz, atât sancțiunile actuale care au fost impuse împotriva țării noastre, cât și pașii noi, suplimentari, la care posibil că se gândesc acum Bruxelles-ul și Washingtonul, vor lovi, evident, și economia globală. De aceea, acest lucru nu poate duce decât la creșterea tendințelor spre o criză economică globală”, a comentat Peskov situația.
"Desigur, noi monitorizăm acest lucru foarte atent. Desigur, suntem conștienți de faptul că și Statele Unite ale Americii, și țările Uniunii Europene se gândesc activ la noi sancțiuni suplimentare", a spus Peskov.
El a amintit că „nicio țară din lume nu s-a confruntat vreodată cu un asemenea volum de sancțiuni” precum Rusia.
„De aceea, ne adaptăm, ne dezvoltăm, ne ocupăm de planurile de perspectivă de dezvoltare, dar și luăm în calcul pericolele care există în spatele unor astfel de gânduri ale adversarilor noștri”, a adăugat Peskov.
Fluxul de știri
0