Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul adjunct rus de Externe: SUA profită din războiul cu Rusia în Ucraina

© Ukrainian Presidential Press OfficeDrapele SUA și Ucrainei
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2023
Abonare
Industria americană a armelor va avea contracte asigurate pentru următorii ani, a declarat ministrul adjunct rus de Externe, Mihail Galuzin.
BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Politica americană cu privire la Ucraina este în mod inerent cinică și ignoră interesele poporului ucrainean, a declarat pentru RT ministrul adjunct rus de Externe, Mihail Galuzin. Washingtonul este cel mai mare profitor în urma ostilităților, a adăugat acesta.
SUA și aliații lor din NATO „consideră Ucraina doar o materie primă pentru [îndeplinirea] scopurilor lor agresive împotriva Rusiei”, a declarat diplomatul într-un interviu. Washingtonul a declarat drept obiectiv „înfrângerea strategică” a Rusiei în Ucraina, SUA și aliații lor livrând arme către Kiev la o scară fără precedent.
„Principalul beneficiar al [înarmării Ucrainei] este SUA. Complexul său militar-industrial ... are acum asigurate comenzi pentru anii următori. Ei fac profit din războiul pe care îl duc în Ucraina împotriva noastră”, a spus Galuzin.
Ministrul adjunct a mai comentat cu privire la planul de pace propus de China pentru Ucraina, pe care Beijingul l-a prezentat la începutul acestui an, afirmând că ar putea servi drept bază a unui viitor acord de pace. Cu toate acestea, depinde de Kiev dacă va relua negocierile, a spus el, întrucât a fost prima parte care s-a retras din negocieri.
„În martie 2022, Rusia a răspuns pozitiv unei propuneri ucrainene de a desfăşura discuții de pace. Iar cele două părți au fost aproape de un acord. Am formulat chiar și un proiect de tratat cu Ucraina”, a spus Galuzin, referindu-se la discuțiile mediate de Turcia.
Kievul nu a răspuns unui document pe care Moscova l-a prezentat în aprilie pe baza a ceea ce a sugerat Ucraina la Istanbul, a mai spus Galuzin.
„Regimul de la Kiev a fost oprit [să continue procesul negocierilor] de către mentorii săi occidentali”, a afirmat ministrul adjunct, reiterând opinia exprimată anterior de alți înalți oficiali ruși. SUA „și sateliții lor” vor să slăbească Rusia și folosesc Ucraina ca instrument în acest sens, a declarat diplomatul.
„Se pare că sunt gata să continue această luptă până la ultimul ucrainean, din păcate”, a adăugat oficialul.
În interviul acordat RT, Galuzin a discutat şi despre relațiile Rusiei cu Belarusul și Moldova și despre escaladarea conflictului religios în Ucraina.
Fluxul de știri
0