Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Discuţii între Putin şi prințul moștenitor al Arabiei Saudite: BRICS, OPEC+

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2023
Abonare
În timpul conversației lor telefonice, Vladimir Putin și Mohammed Ben Salmane au vorbit despre interacțiunea Arabiei Saudite cu BRICS și consolidarea parteneriatului în comerț și energie.
BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. De asemenea, în conversaţie au fost subliniate munca fructuoasă a celor două țări în OPEC+.
Președintele rus și prințul moștenitor al Arabiei Saudite au purtat o conversaţie telefonică pe 21 aprilie, la inițiativa părţii saudite, a declarat serviciul de presă al Kremlinului.
Vladimir Putin și Mohammed Bin Salmane au discutat, printre altele, despre perspectivelor de cooperare ale țării arabe cu BRICS, potrivit Sputnik France.
Interesul Riadului pentru acest grup a fost menționat anterior de oficialii saudiți.
De asemenea, la sfârșitul lunii martie, Arabia Saudită a decis să se asocieze ca „partener la dialog” cu Organizația de Cooperare din Shanghai (OCS). Aceasta include opt țări: China, India, Pakistan și Rusia, precum și patru state din Asia Centrală: Kazahstan, Kirgazistan, Uzbekistan și Tadjikistan.
În plus, cei doi lideri au vorbit despre „extinderea legăturilor reciproc avantajoase în sectorul comercial, economic, energetic și al investițiilor”.
Mai mult, ei au menţionat că sunt mulțumiți de viziunea OPEC+ cu privire la stabilitatea pieței mondiale a petrolului, mai menţionează Kremlinul. Într-adevăr, mai multe țări din această organizație energetică, inclusiv Rusia și Arabia Saudită, au convenit să-și reducă producția de ţiţei brut până la sfârșitul anului. O decizie care a fost luată în scopul menținerii pieței.
Conversația a avut loc „într-o atmosferă prietenoasă” și a avut un caracter „constructiv și substanțial”.
Grupul BRICS este format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Deţinând președinția grupului în 2023, cea din urmă va găzdui următorul summit al organizaţiei în august. Câteva zeci de țări și-au exprimat dorința de a se alătura acesteia, printre care Egipt, Turcia, Indonezia, Nigeria. Candidații oficiali sunt Algeria, Argentina și Iranul.
Fluxul de știri
0