Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Țările G7 ar putea impune interzicerea aproape completă a exporturilor în Rusia

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2023
Abonare
Bloomberg: Țările G7 ar putea impune o interdicție aproape completă în privința exporturilor către Rusia
CHIŞINĂU, 21 apr - Sputnik. SUA și alți aliați ai Ucrainei ar putea impune o interdicție aproape completă în privința exporturilor către Rusia, a comunicat Bloomberg.
„Reprezentanții G7 discută ideea în ajunul reuniunii din mai a liderilor (G7 - n.red.) din Japonia”, este menționat în articol.
Potrivit publicației, autorii inițiativei au propus trecerea la un regim de sancțiuni în care importul de mărfuri în țară ar fi interzis implicit. Totodată, sunt formate listele ale excepțiilor.
„Propunerea mai este în curs de examinare și ar putea fi modificată”, a precizat agenția.
Dacă liderii G7 vor susține inițiativa la summit, atunci participanții la noul regim de sancțiuni vor trebui să stabilească ce va putea fi exportat în Rusia. Se presupune că excepții ar putea fi medicamentele și produsele agricole, se arată în articol.
După începerea operațiunii speciale rusești, Occidentul a intensificat presiunea sancțiunilor asupra Moscovei. Numărul restricțiilor ajunge la zeci de mii, deși Statele Unite și Europa recunosc că impactul negativ nu a fost atât de semnificativ.
După cum menționa Vladimir Putin, politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar scopul ei principal este de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Cu toate acestea, potrivit șefului statului, Moscova depășește liniștit această presiune constantă, iar inițiatorii sancțiunilor se pedepsesc pe ei înșiși.
Fluxul de știri
0