Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom: Rusia are suficient gaz pentru un secol

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2023
Abonare
Rezervele de gaze naturale ale Rusiei vor dura pentru următorii 100 de ani, a anunțat joi gigantul energetic rus Gazprom.
BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik. La sfârșitul anului 2022, Gazprom avea 35 de trilioane de metri cubi de rezerve de gaze naturale dovedite, a declarat Viktor Zubkov, președintele consiliului de administrație al companiei, la un forum din industrie din Moscova.
Rusia este al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din lume, după SUA, și are cele mai mari rezerve din lume. SUA aveau în 2020 12,6 trilioane de metri cubi de rezerve de gaze naturale dovedite, în timp ce cota Gazprom în stocurile globale de gaz este de 15%, potrivit RT.
Luna trecută, Gazprom a raportat că, timp de 18 ani consecutivi, a descoperit mai multe gaze naturale anual decât a extras. În 2022, rezervele au crescut cu aproape 530 de miliarde de metri cubi, în timp ce cifra totală de producție se afla la 412 miliarde de metri cubi.
Gazprom a fost obligat să reducă producția de gaze anul trecut cu aproape 20% din cauza sancțiunilor internaționale impuse împotriva Rusiei și a redirecţionării livrărilor. Livrările de gaze prin conductă către UE, odată cel mai mare client al Gazprom, au fost reduse drastic, exporturile pe distanțe lungi scăzând cu aproximativ 45%, potrivit datelor companiei. De atunci, Rusia şi-a redirecționat livrările către alți clienți, în primul rând China.
Fluxul de știri
0