Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE consideră că s-a terminat cu noile sancțiuni împotriva Rusiei

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Abonare
FT: UE consideră că nu vor mai fi impuse noi sancțiuni împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. UE consideră că s-a încheiat cu noile sancțiuni împotriva Rusiei - dacă vor fi mai multe restricții, va crește și lista excepțiilor de la ele, scrie ziarul Financial Times, citând un oficial european nenumit.
"Noi am terminat-o. Dacă impunem mai multe sancţiuni, vor fi mai multe excepţii decât măsuri", își citează FT interlocutorul.
După cum menționează publicația, mulți funcționari recunosc că sferele economiei rusești care nu au fost atinse de restricții produc mărfuri sau servicii vitale pentru unele țări europene, de aceea măsurile restrictive în aceste domenii vor fi supuse vetoului.
Oficialii care lucrează la elaborarea următorului pachet de sancțiuni au spus că noile măsuri se vor limita, probabil, la extinderea figuranților din listă. În afară de aceasta, se lucrează la „închiderea breșelor” survenite la realizarea restricțiilor deja existente, așa cum a declarat anterior șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Din februarie 2022, Uniunea Europeană a impus 10 pachete de diferite sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza operațiunii militare din Ucraina. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii mondiale.
Fluxul de știri
0