Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean: Reglementarea transnistreană va fi realizată doar pe cale pașnică

© Sputnik / OsmatescoВстреча премьер-министров Молдовы и Польши Дорина Речана и Матеуша Моравецкого
Встреча премьер-министров Молдовы и Польши Дорина Речана и Матеуша Моравецкого - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Moldovei s-a întâlnit la Chișinău cu reprezentantul special al preşedinției în exerciţiu a OSCE .
CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, s-a întâlnit la Chișinău cu reprezentantul special al preşedinției nord macedonene în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, comunică serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.
Cei doi oficiali au discutat situația de securitate din regiune și formatul actual de negocieri privind reglementarea transnistreană. Recean a dat asigurări că Chișinăul pledează pentru soluționarea pașnică a diferendului transnistrean
„Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Reglementarea conflictului transnistrean se va realiza doar pe cale pașnică”, a declarat şeful Executivului.
Recean a subliniat necesitatea promovării programelor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv pe filiera economică și cea socială.
Ambasadorul Thomas Mayr-Harting a apreciat dialogul existent în formatul 1+1 de negocieri și a reconfirmat angajamentul OSCE privind oferirea asistenței necesare pentru soluționarea diferendului transnistrean.
Fluxul de știri
0