Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a chemat părțile implicate în conflictul din Sudan la dialog

© AFP 2024 / ADEM ALTANRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Abonare
Președintele turc Erdogan a cerut părților implicate în conflictul din Sudan să înceteze focul
CHIȘINĂU, 20apr - Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut părților implicate în conflictul din Sudan să înceteze focul, a declarat administrația liderului turc.
Erdogan a purtat conversații telefonice separate joi cu șeful Consiliului Militar de Tranziție al Sudanului, Abdel Fattah al-Burhan, precum și cu șeful Forței de Reacție Rapidă, Mohammed Daglo .
„În timpul discuțiilor, Erdogan a cerut încetarea conflictului și vărsarea de sânge fraternă și revenirea la dialog”, transmite administrația.
Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat miercuri că Ankara este în contact cu ambele părți ale conflictului din Sudan și speră într-o încetare a focului joi.
Din 15 aprilie, în Sudan au loc lupte între RRF sub comanda lui Mohammed Daglo și armata regulată. Forțele adverse din Sudan fac schimb de declarații contradictorii despre succesele militare și controlul instalațiilor, lansând un război informațional la scară largă în mass-media și rețelele sociale.
Marți dimineață, SBR a anunțat aprobarea unui armistițiu pentru 24 de ore. Ulterior, un membru al Consiliului Suveran al Sudanului, Shams al-Din al-Kabbashi, a declarat că armata a fost de acord cu un armistițiu pentru 24 de ore, începând de la ora locală 18.00 de marți. El a subliniat că forțele armate sudaneze vor respecta armistițiul și vor monitoriza modul în care acesta este respectat de RRF. O sursă militară sudaneză a declarat pentru RIA Novosti că armistițiul este introdus din motive umanitare, cu condiția ca acesta să fie respectat în RRF. Miercuri, părțile au anunțat din nou un armistițiu pentru o zi.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 330 de persoane au fost ucise în confruntări, iar aproximativ 3,2 mii au fost rănite.
Fluxul de știri
0