Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Conducerea rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești a fost „românizată”

© Sputnik / Rodion PROCALukoil
Lukoil - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rafinăria ploieșteană a Petrotel Lukoil a decis finalizarea mandatelor a 4 directori cu 2 luni înaintea termenului. Directorii ruși au fost înlocuiți de 2 români, un cetățean din Republica Moldova și un ucrainean.
BUCUREȘTI, 20 apr -Sputnik. Toți cei 4 sunt directorii ruși ai rafinăriei: Aleksei Kovalenko (director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil), Olga Kuzina (director economic şi financiar), Alexey Vointsev (director de livrări) şi Kuzma Oligov (director de personal).
Singurul director păstrat a fost românul Dan Dănulescu, numit director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil. El a rămas şi cu unica funcţie anterioară, cea de inginer-şef. Dănulescu lucrează la rafinăria Petrotel de aproape 20 de ani, respectiv din decembrie 2003.
Ceilalţi membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duţu (contabil-şef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiţă (director de producţie, în companie din 2013) şi Ion Mura (director economic şi financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).
Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de şedere în România din partea autorităţilor de la Bucureşti. El a deţinut mai multe funcţii, printre care şi cele de director HR şi director general adjunct al rafinăriei din Odesa a ruşilor, a patra cea mai mare din ţara vecină.
Fluxul de știri
0