Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul turc: Europa „nu există” și este doar un „pion” american în Africa

© AFP 2023 / ADEM ALTANSüleyman Soylu
Süleyman Soylu - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
Süleyman Soylu
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statele Unite își pierd credibilitatea, în timp ce Europa „nu există” și îndeplineşte funcția unui pion american în Africa, a declarat ministrul turc de Interne.
BUCUREŞTI, 19 apr – Sputnik. Statele Unite își pierd credibilitatea, în timp ce Europa „nu există” și îndeplineşte funcția unui pion american în Africa, a declarat ministrul turc de Interne, pentru ziarul turc Aydinlik. La începutul secolului XXI, dominația Occidentului nu mai există, potrivit acestuia.
Europa este un pion al Statelor Unite în Africa, în timp ce Washingtonul și Occidentul în general și-au pierdut credibilitatea de la începutul secolului XXI, a declarat Süleyman Soyu, ministrul turc de Interne, în timpul unei întâlniri organizate la Istanbul pe 16 aprilie, în apropierea alegerilor prezidențiale și legislative din Turcia, relatează ziarul Aydınlık.
„Europa nu există. America există. Europa se află în coada convoiului Statelor Unite, nu are particularități”, a declarat ministrul, menţionând că liderii europeni se discreditează constant și că populația din ţările lor îmbătrânește.
Potrivit acestuia, toate țările africane dispreţuiesc statele care le exploatează, potrivit Aydinlik.
Declarațiile vin după ce președintele turc a refuzat, la începutul lunii aprilie, să se întâlnească cu ambasadorul american în Turcia, după ce acesta din urmă l-a întâlnit pe liderul opoziției din Turcia, candidat la alegerile prezidențiale din 14 mai.
„Trebuie să dăm o lecție Americii în timpul acestor alegeri”, a reacționat preşedintele Recep Tayyip Erdogan.
Fluxul de știri
0