Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul a provocat în mod deliberat un război diplomatic cu Federația Rusă

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
Dorin Recean
Abonare
Este evident: Chișinăul a provocat în mod deliberat, conștient războiul diplomatic cu Federația Rusă și, mai ales, în mod cu totul gratuit, fără nici un motiv în general și, mai ales fără un motiv dat de Moscova.
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Marți Chișinăul a refuzat să-l lase pe președintele Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Minnihanov, să intre în Moldova. Acesta urma să participe la congresul diplomației populare „Prietenia popoarelor – 2023” din Găgăuzia. Și atât – să participe la un forum al diplomației populare.
Moscova, prin vocea Mariei Zaharova, a reacționat moderat la acest gest unilateral și brutal, spunând că „acesta este un alt pas neprietenos nu numai față de Tatarstan și Găgăuzia, ci și față de Rusia”.
Dar, de parcă asta nu era de ajuns, urmează ieșirea tulbure a lui Recen de astăzi care cere, în ședința Guvernului, ca la doi diplomați ruși să i se retragă acreditarea, iar altuia să fie declarat persona non-grată și să fie expulzat.
Vom vedea, în curând, care va fi reacției Moscovei, dar vă asigur că marele perdant în toată povestea asta va fi Moldova, nu guvernanții, ci poporul.
Fluxul de știri
0