Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bulgaria a interzis importurile de alimente din Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
Abonare
Bulgaria a interzis temporar importul produselor alimentare din Ucraina, cu excepția tranzitului
CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Bulgaria impune o interdicție temporară la importurile de alimente din Ucraina, cu excepția produselor de tranzit, a informat miercuri postul de radio Bulgaria, cu referire la prim-ministrul guvernului tehnic, Gylyb Donev.
„Prim-ministrul interimar Gylyb Donev a anunțat la începutul ședinței guvernului că Bulgaria a impus o interdicție temporară la importul de produse alimentare din Ucraina, cu excepția mărfurilor de tranzit”, este menționat în comunicatul postul de radio.
Potrivit lui Donev, decizia a fost luată în legătură cu faptul că pe parcursul anului trecut în țară au rămas cantități semnificative de alimente, ceea ce a perturbat lanțurile alimentare. Această situație ar putea amenința businessul bulgar cu consecințe „extrem de grave”, a spus el.
Donev și-a exprimat speranța că Bruxelles-ul va înțelege poziția unui șir de țări care au luat o decizie similară. Bulgaria rămâne solidară cu Ucraina, însă „falimentul fermierilor bulgari” nu va contribui la sprijinirea Kievului, a adăugat el.
Polonia și Ungaria au declarat la sfârșitul săptămânii trecute, pe fundalul protestelor fermierilor locali, că suspendă importurile de produse agricole ucrainene care intră fără taxe pe piața europeană. Luni, Slovacia a anunțat suspendarea importurilor de cereale și alte produse din Ucraina.
Fluxul de știri
0