Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe 9 mai la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei și „Regimentul Nemuritor”

© Sputnik / OsmatescoAleksei Petrovici
Aleksei Petrovici - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Abonare
Pe 9 mai la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei și „Regimentul Nemuritor”, de Comitetul Național de Coordonare “Victoria”
Marșul Victoriei și „Regimentul Nemuritor” va fi organizat organizat în acest an la Chișinău pe 9 mai, de Comitetul Național de Coordonare “Victoria”.
„Pe 9 mai 2023, Moldova, împreună cu toată omenirea civilizată, va marca 78 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. În această zi, îi vom aminti pe toți cei care și-au dat viața în lupta împotriva „ciumei brune”. „împotriva răului universal, împotriva fascismului. În această zi invităm toți cetățenii grijulii ai țării noastre, toate forțele politice, civile sănătoase, să sărbătorim împreună această dată sfântă. Pe 9 mai la ora 09:30 va avea loc Marșul Comemorării și „Regimentul Nemuritor””, a declarat Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național de Coordonare „Victoria”.
Partidul Socialiștilor a anunțat că se va alătura Marșului Victoriei și „Regimentului Nemuritor” pe 9 mai.
„9 mai este o sărbătoare sfântă pentru tot poporul nostru. Sute de mii de băștinași din Moldova au devenit victime ale ocupației fasciste și și-au dat viața pentru eliberarea Patriei noastre. Onorăm și ne vom aminti mereu de isprava tuturor celor care au luptat eroic în față și au lucrat în spate, aducând mai aproape de marea Victorie”, precizează PSRM într-un comunicat de presă.
Partidul „Șor”, la rândul său, a anunțat că va organiza pe 9 mai propriul marș al „Regimentului nemuritor” cu fotografiile celor care au participat la cel de-Al Doilea Război Mondial.
Liderul partidului, Ilan Șor, a declarat că manifestația ar urma să înceapă de pe strada Ismail intersecție cu bd Ștefan cel Mare și să se încheie la Memorialul Eternitate, fără a preciza dacă coloana susținătorilor Partidului se va alătura celei organizate de Comitetul Național de Coordonare “Victoria”.
Fluxul de știri
0