Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov, despre perspectivele cooperării Rusia-Brazilia în utilizarea atomului pașnic

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Serghei Lavrov
Abonare
Ministrul rus l-a invitat pe omologul său brazilian să viziteze Moscova.
CHIȘINĂU, 17 aprilie - Sputnik. Rusia și Brazilia au perspective bune de cooperare în utilizarea atomului pașnic, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-o conferință de presă după discuțiile cu omologul său brazilian, transmite RIA Novosti.
De asemenea, șeful diplomației ruse a spus că părțile au conturat un calendar pentru restabilirea activității instituțiilor bilaterale.
„Astăzi am vorbit despre domeniile care trebuie dezvoltate în interesul țărilor noastre și al cetățenilor noștri - asta, desigur, este energia, asta, desigur, este sectorul energetic al utilizării pașnice a energiei atomice. Există interacțiune foarte bună și perspective bune aici”, a spus el.
Ministrul rus a remarcat interesul Rusiei și Braziliei pentru dezvoltarea utilizării pașnice a spațiului cosmic, agricultură, asistență medicală și produse farmaceutice. Serghei Lavrov l-a invitat și pe omologul său brazilian Mauro Vieira să facă o vizită în Rusia.

„Discuțiile au fost foarte utile, au confirmat intenția reciprocă de a consolida în continuare parteneriatul nostru strategic, l-am invitat pe ministru să viziteze Federația Rusă la un moment convenabil pentru el. Toți angajații noștri vor rămâne în contact strâns în domeniile relevante ale relațiilor noastre. ”, a spus ministrul.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, se află într-un turneu în mai multe țări din America Latină; între 17 aprilie și 21 aprilie, va vizita Brazilia, Venezuela, Nicaragua și Cuba.
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Rusia
Peskov, despre încercările SUA de a desfășura activități de informații în Rusia
Fluxul de știri
0