Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țările BRICS vor organiza un forum în Africa de Sud

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaFlagurile țărilor BRICS
Flagurile țărilor BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Abonare
Membru al Prezidiului Asociației Avocaților din Rusia: țările BRICS au convenit să organizeze un forum în Africa de Sud
CHIȘINĂU, 17 apr -Sputnik. În cadrul Convenției de la New Delhi pentru statul de drept din India, țările BRICS au convenit să organizeze un forum în Africa de Sud, a declarat Alexei Klishin, președintele Comisiei pentru sprijinul juridic al proceselor moderne de integrare cu participarea Federației Ruse, membru al Prezidiului al Asociației Avocaților din Rusia.
"Este de remarcat faptul că am convenit anterior cu delegațiile țărilor membre BRICS că vom organiza un forum juridic BRICS Plus în decembrie în Africa de Sud. La acest forum, cred că vom discuta despre crearea unui mecanism de soluționare a litigiilor legale legat de banca BRICS (New Development Bank)”, a spus el, adăugând că conversația cu reprezentanții Africii de Sud și Braziliei a avut loc de la distanță.
Klishin a menționat că se plănuiește să invite noi membri ai asociației BRICS Plus la această întâlnire.
"Într-un format atât de extins, intenționăm să ne întâlnim pentru prima dată. Africa de Sud intenționează să organizeze toate acestea. În plus, am convenit că vom cădea de acord asupra agendei acestei întâlniri până la sfârșitul lunii mai", a adăugat el într-un interviu.
Decizia politică de a crea o nouă bancă de dezvoltare în cadrul BRICS a fost luată în 2013 la un summit la Durban , Africa de Sud . În 2014, la următorul summit din orașul brazilian Fortaleza , a fost semnat un acord pe bancă. Începutul oficial al activității sale a fost dat la ședința inaugurală a Consiliului guvernatorilor băncii din 7 iulie 2015 la Moscova . Obiectivul principal al institutului este de a finanța proiecte de infrastructură și dezvoltare durabilă în țările membre BRICS și în țările în curs de dezvoltare.
BRICS reunește Brazilia, Rusia , India, China și Africa de Sud. O serie de alte țări intenționează să se alăture blocului economic, inclusiv Argentina , Iran și, potrivit Ministerului chinez de Externe, Indonezia , Turcia , Arabia Saudită și Egipt . În 2023, BRICS va fi prezidat de Republica Africa de Sud.
Fluxul de știri
0