Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Republicii Tatarstan nu a fost lăsat să intre în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Abonare
Președintelui Tatarstanului i-a fost refuzată intrarea în Moldova, avionul cu Minnihanov la bord a părăsit aeroportul Chișinău.
CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Președintele Republicii Tatarstan Rustam Minnihanov nu a fost lăsat să intre în Moldova, a informat luni presa din Găgăuzia.
Este menționat că politicianul, împreună cu delegația de oameni de afaceri ruși care îl însoțea, a fost invitat de deputatul parlamentului Moldovei Alexandru Suhodolski și de deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Viktor Petrov pentru a participa la Congresul diplomației populare „Prietenia popoarelor – 2023”, care se desfășoară în autonomie.
O înregistrare video cu adresarea lui Minnihanov a fost postată pe Gagauz telegram. Politicianul și-a exprimat regretul în legătură cu decizia autorităților moldovene, menționând că nu va putea participa la congres și a profitat de ocazie pentru a transmite felicitări cu ocazia sărbătorii de Paști.
„Din păcate, autoritățile moldovene au decis că suntem cetățeni indezirabili care nu pot vizita țara dumneavoastră. De aceea, din păcate, nu vom putea participa la congres. Profitând de această ocazie, aș dori să vă felicit cu ocazia sărbătorii de Paști, să vă doresc o activitate bună, de succes”, a menționat Minnihanov.
El a subliniat, de asemenea, caracterul fratern al relațiilor popoarelor tătar și găgăuz, pe care le leagă bune tradiții.
”Avem tradiții bune. Poporul tătar, poporul găgăuz - sunt frați, am avut multe contacte în ultimii ani, planuri mari de dezvoltare în continuare”, a spus liderul Tatarstanului.
După cum menționează presa găgăuză, avionul cu care delegația din Tatarstan a ajuns la Chișinău a părăsit deja țara.
Republica Tatarstan este un subiect al Federației Ruse, populația republicii, potrivit datelor Rosstat pentru 2023, depășește 4 milioane de oameni.
În august 2022, liderul (bașkanul) UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a întreprins o vizită în Tatarstan.
În 2020, Tatarstanul a alocat 8 milioane de ruble pentru a dota spitalele din Găgăuzia cu echipamente medicale.
Fluxul de știri
0