Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Crearea unei agenţii de rating BRICS - un imperativ al timpului nostru

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Țările membre ale grupului BRICS se gândesc de ceva timp să-și înfiinţeze propria agenție de rating.
BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik. Pe lângă dedolarizare, țările BRICS, care preconizează o ordine multipolară la nivel geopolitic, au în vedere şi înfiinţarea propriei agenţii de rating. Astfel, discuțiile cu privire la această măsură vor continua, a apreciat profesorul Anil Sooklal, ambasadorul itinerant al Africii de Sud pentru organizație.
„Având în vedere contextul financiar și economic global actual și tendința agențiilor de rating consacrate (...) de a avea întotdeauna o percepție foarte negativă cu privire la economiile noastre, trebuie să luăm în considerare și crearea propriilor noastre agenții de rating independente în baza expertizei noastre și [pornind de la recomandările] specialiştilor și cercetătorilor noștri”, a spus Sooklal pentru Sputnik.
Potrivit acestuia, această măsură va face posibile evaluări „obiective, transparente și deschise, care să nu fie supuse permanent examinării minuțioase a agențiilor care au agende specifice”.
Africa de Sud deţine acum președinția rotativă a BRICS, un grup de economii emergente, care include și Brazilia, Rusia, India și China.
O agenție de rating financiar este o organizație responsabilă de evaluarea riscului de nerembursare a datoriei sau a unui împrumut de la un stat, o companie sau o comunitate locală.
Fluxul de știri
0