Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Companiile indiene vor intensifica investițiile în Rusia

© AP Photo / Mahesh Kumar AIndian national flag
Indian national flag - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2023
Abonare
Antreprenorii indieni vor investi 98 de milioane de dolari în dezvoltarea de proiecte numai în Regiunea Moscovei.
BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik. Antreprenorii indieni lucrează la lansarea de noi proiecte de afaceri în Regiunea Moscova, a dezvăluit vicepreședintele guvernamental local.
Ekaterina Zinovieva a declarat vineri că peste zece companii indiene operează cu succes în Regiunea industrializată Moscova, după ce și-au localizat afacerile în zonă.
„Volumul total al investițiilor lor este de 11 miliarde de ruble (135 de milioane de dolari), iar numărul de locuri de muncă pe care le-au creat ajunge la o mie”, a subliniat Zinovieva, potrivit RT.
„De asemenea, urmează să fie lansate noi proiecte, care vor aduce alte aproape opt miliarde de ruble (98 de milioane de dolari) ca investiții în Regiunea Moscova. Implementarea lor va crește semnificativ prezența companiilor indiene în regiunea noastră”, a adăugat ea.
Potrivit Zinovievei, Regiunea Moscova se poate aștepta la o creștere substanțială a investițiilor indiene în urma unui tur promoțional la New Delhi și Mumbai la sfârșitul acestei luni.
„În timpul întâlnirii preliminare, reprezentanții industriei farmaceutice indiene au arătat un mare interes față de regiunea noastră și de oportunitățile pe care aceasta le oferă. Printre aceste oportunităţi sunt infrastructura și o piață vastă de consumatori, precum și logistica”, a menționat oficialul.
Parteneriatul comercial și economic dintre Rusia și India s-a intensificat în urma sancțiunilor occidentale asupra Moscovei. În 2022, Rusia a devenit pentru prima dată unul dintre primii cinci parteneri comerciali ai Indiei. Comerțul bilateral a atins un record de 39,8 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2022-2023, arată statisticile oficiale.
Potrivit lui Aleksei Valkov, directorul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF), afacerile din India au oportunități bune de a umple golul lăsat de companiile occidentale.
Într-un interviu recent acordat RT, Valkov a subliniat că industriile-cheie care înregistrează o dezvoltare rapidă în cooperarea dintre Rusia şi India sunt hidrocarburile, energia nucleară, produsele farmaceutice, îngrășămintele chimice și produsele de înaltă tehnologie. Există și alte domenii importante pentru o potențială cooperare, potrivit lui Valkov, cum sunt infrastructura de transport, agricultura și prelucrarea agricolă, sprijinul pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), transformarea digitală și tehnologiile de ultimă generație, precum și producția și comerțul.
Fluxul de știri
0