Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul Mitropolitului Vladimir de Sărbătoarea Sfintelor Paşte

© Sputnik / Мирослав Ротарь / Митрополит Владимир
Митрополит Владимир - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Pastorala pentru Sărbătoarea Învierii, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a vorbit despre semnificaţia celei mai importante Sărbători a creştinătăţii
BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. În Pastorala de Înviere, ÎPS Vladimir spune că slăvita sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos ne amintește an de an, că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume, S-a întrupat și S-a făcut om, ca să-l elibereze pe om din robia morții și să-l reîntoarcă la Ziditorul și Părintele Său, restabilindu-l în starea de fiu și moștenitor al Împărăției Sale.
”Calea de revenire o indică Hristos prin Sine Însuși: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine” (Ioan 14, 6). Altă cale nu există. Ca să ne împărtășim de Viața pe care Hristos, Biruitorul morții, o dăruiește „din belșug” (Ioan 10, 10), trebuie să trăim în Adevărul Lui, nu al lumii. Dacă trăim după adevărul lumii nu putem fi decât fii ai lumii. Fii ai lui Dumnezeu devenim prin trăirea în Lumina Adevărului Învierii Fiului lui Dumnezeu, iar lumea va fi vădită de păcat și va fi judecată (Ioan 16, 8)”, se arată în Pastorală.
Cuvântul lui Dumnezeu S-a pogorât din Sânurile Tatălui și de pe „Tronul Slavei Împărăției Sale” (Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur) și a adus Împărăția Sa în lume. Nu este din lume, ci a adus-o El în lume, ca lumea să se mântuiască prin El (Ioan 3, 17), mai arată Mitropolitul Moldovei.
ÎPS Vladimir mai spune că Fiul Domnului nu a venit cu război contra lumii și nici nu a cucerit vreun oraș pentru a așeza acolo capitala Împărăției lui Dumnezeu, ci a venit smerit, chemând la pocăință și toți câți „iubesc Lumina” și „lucrează adevărul, vin la Lumină” (Ioan 3, 21), iar El așează Tronul Împărăției Sale chiar înăuntrul lor, în inima lor.
”Tot cel ce vrea să fie cetățean al Împărăției trebuie să se “altoiască pe El, prin asemănarea cu El” (Romani 6, 5). Nimic nu ne aseamănă mai mult cu Hristos, decât dacă avem dragoste între noi, așa cum ne-a lăsat El poruncă. Nimeni în lumea aceasta n-a vorbit atât de frumos despre Iubire precum El și totuși lumea L-a urât mai mult decât pe oricine. El însă a primit a fi răstignit pentru lume și a oprit chiar războiul pornit în apărarea Lui. În grădina Ghetsimani, când Simon-Petru și-a scos sabia, și a lovit pe cel ce venise să-L aresteze, s-a început poate unicul război ce s-ar fi putut numi sfânt, odată ce era pentru apărarea Celui Sfânt, dar El, Iisus „Dumnezeu Tare, Biruitor, Domn al Păcii” (Isaia 9, 5) l-a oprit, căci voiește ca-n inima adevăraților Săi ucenici să aibă loc doar pacea Lui cea sfântă”, se mai arată în pastorala de Înviere.
Iubiții mei, să înmulțim Pacea lui Hristos în inimile noastre și “atunci vom fi părtași şi ai Învierii Lui” (Romani 6, 5), mai spune Mitropolitul Moldovei în mesajul său de Sfintele Paște, el arătând că Învierea Mântuitorului aduce lumii întregi pacea şi bucuria.
”Hristos Cel Înviat nu a găsit un cuvânt mai potrivit pentru a-l adresa Femeilor Mironosiţe în dimineaţa Învierii, decât: “Bucuraţi-vă!” (Matei 28, 9), iar Apostolilor le-a rostit cuvânt plin de nădejde: “Pace vouă!” (Luca 24, 36). Pacea şi bucuria, izvorâte din minunea Învierii să cuprindă întreaga umanitate”, mai spune Mitropolitul Vladimir în mesajul său de Înviere.
Fluxul de știri
0