Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Abandonarea dolarului american este inevitabilă

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2023
Abonare
Abandonarea dolarului american este în prezent „inevitabilă”, a declarat ministrul rus pentru Afaceri Externe, Sergei Lavrov.
BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. Prin faptul că au instrumentalizat dolarul, Statele Unite „şi-au tăiat craca de sub picioare”, a spus ministrul rus de Externe. De asemenea, Lavrov a criticat presiunea exercitată din partea țărilor occidentale asupra partenerilor Rusiei.
Abandonarea utilizării dolarului în comerț în beneficiul monedelor naționale este o „tendință inevitabilă”, a declarat șeful diplomației ruse.
„Responsabili de finanțele internaționale și de economia mondială, folosindu-se de rolul dominant al dolarului, americanii şi-au tăiat craca de sub picioare”, a spus el Lavrov la o conferință de presă din 14 aprilie, în urma vizitei sale în Uzbekistan, potrivit Sputnik France.
Diplomatul a constatat o „îndepărtare de dolar”, care „nu este încă foarte rapidă”, dar care va câștiga impuls.
Politica de sancțiuni impusă de Occident „nu conduce nicăieri”, a mai spus Lavrov.
El a denunțat, de asemenea, presunile exercitate de țările occidentale asupra partenerilor Rusiei, Occidentul forțându-i să refuze cooperarea cu Moscova: „Insolența [ţărilor] occidentale [...] depășește toate limitele, este percepută ca o lipsă de respect faţă de autonomia şi independența țărilor care sunt supuse acestui tip de presiuni”.
Fluxul de știri
0