Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova, ”prioritate strategică” pentru România

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2023
Abonare
România consideră Republica Moldova ca fiind „prioritate strategică”. Aceasta a fost declarația ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, după o întrevedere cu omologul său din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi.
BUCUREȘTI, 13 apr -Sputnik. ”Întreprindem toate eforturile pentru creşterea sprijinului acordat ţării dumneavoastră pentru creşterea rezilienţei şi a capacităţii de apărare”, a arătat Tîlvăr.
”La nivelul MApN sunt în atenţie permanentă şi analiză atât evoluţiile situaţiei de securitate ce pot avea implicaţii directe sau indirecte asupra Republicii Moldova, cât şi posibilităţile concrete de acordare a unui sprijin pe multiple planuri guvernului de la Chişinău, astfel încât să poată fi depăşite provocările manifestate pe termen scurt, mediu şi lung”, a mai spus ministrul Tîlvăr.
De asemenea, cei doi miniştri au evidenţiat nivelul foarte bun al cooperării dintre armatele României şi Republicii Moldova, în principal în cadrul unor exerciţii militare comune, precum SEA SHIELD 23. A fost exprimată poziţia comună cu privire la necesitatea menţinerii acestui ritm al antrenamentelor şi a fost reliefată importanţa domeniului educaţiei militare, fiind evidenţiate progresele înregistrate în implementarea Programului de Consolidare a Învăţământului pentru Apărare (DEEP) destinat Republicii Moldova, al cărui ”lead nation” este România.
Fluxul de știri
0