Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova avertizează cu privire la ameninţări asupra aviației civile din Europa

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2023
Abonare
Armele antiaeriene furnizate de Occident în Ucraina se răspândesc la nivel global din cauza corupției de la Kiev, susține Ministerul rus de Externe.
BUCUREŞTI, 13 apr – Sputnik. Sistemele de apărare aeriaeriană trimise în Ucraina de către Occident ar putea reprezenta o amenințare mortală asupra aeronavelor civile din Europa și din alte zone, a declarat miercuri Ministerul rus de Externe.
Într-o declarație pentru Ria Novosti, ministerul a menționat că armele occidentale, care includ sisteme de apărare antiaeriană portabile și lansatoare de rachete ghidate anti-tanc, „se răspândesc în întreaga lume în zone cu alte conflicte regionale, din cauza corupției accentuate, şi cad în mâinile criminalității organizate, ale teroriștilor și extremiștilor de diferite tipuri”.
„În curând, va trebui adusă în discuţie problema siguranței aviației civile în lume, inclusiv în Europa”, a declarat ministerul, potrivit RT.
De asemenea, potrivit ministerului, armele occidentale permit „autorităților ucrainene criminale și mercenarilor” să lanseze atacuri asupra civililor, inclusiv asupra femeilor și a copiilor, în cele patru foste regiuni ucrainene care au votat copleșitor la referendumuri, în toamna anului trecut, pentru a deveni parte a Rusiei.
„Zonele rezidențiale, infrastructura civilă s-au aflat sub atacuri sistematice ale artileriei ucrainene; centrala nucleară din Zaporojie este vizată de atacuri, ceea ce creează amenințarea unei catastrofe nucleare pe continent”, a adăugat Ministerul de Externe.
Rusia a avertizat în mod repetat că armele occidentale furnizate Ucrainei ar putea ajunge în mâini criminale. Reprezentantul permanent al Moscovei la ONU, Vassili Nebenzia, a declarat luni, la o ședință a Consiliului de Securitate al ONU, că armele occidentale au ajuns deja la militanții africani și infractorii europeni.
Marți, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a susținut că SUA, Marea Britanie și Franța - membri permanenți ai consiliului - au deviat dialogul reuniunii prin „acuzații neîntemeiate” la adresa Moscovei privind conflictul din Ucraina.
„Astfel, contrar stării de spirit constructive a majorității membrilor Consiliului de Securitate …, dialogul care a început într-o manieră neutră și destul de profesională, a fost redus la o demagogie politică iresponsabilă, care vizează discreditarea Rusiei și a altor state care sunt în continuare capabile să se opună ambițiile neocoloniale ale Occidentului colectiv”, a spus Zaharova.
De la începutul conflictului, țările occidentale au furnizat Ucrainei cantități mari de arme, inclusiv sute de sisteme de apărare antiaeriană, cum sunt sistemele Stingers. Rusia a avertizat în mod repetat că aceste politici fac din Occident un participant direct la conflict, dar nu vor schimba rezultatul.
Fluxul de știri
0